Vandring Cinque Terre

Den beste måten å oppleve Cinque Terre på er ved å ta bena fatt og vandre mellom landsbyene. Landsbyene er tilknyttet ved stier som går fra landsby til landsby gjennom vakker natur med fantastiske utsiktspunkt fra klippene og vakre olivenlunder og vingårder. Vandringsturene tar fra 1.5 time til 20 minutter og byr på mange vakre motiv å forevige gjennom kameralinsen. Her omtales den mest populære stien, kalt Blue Trail, Trail #2 eller Sentiero Azurro.

Stiene i Cinque Terre, i tillegg til deler av kommunene Levanto og La Spezia, fikk status som Italias første nasjonalpark i 1999.

Til sammen er det 12 kilometer med vandring fra Monterosso til Riomaggiore, med flere tilfeller av ulendt terreng og bratte bakker. Denne oversikten viser stiene i rekkefølge fra Monterosso sørover til Riomaggiore, men man kan naturligvis velge å vandre andre retningen, eller hoppe over enkelte stier ved tog eller fergeturer.

Monterosso - Vernazza

Stiene mellom Monterosso og neste landsby Vernazza er en fantastisk opplevelse, og den korteste turen tar omtrent 1.5 timer medregnet nok tid for å stoppe for å ta bilder av de flotte utsiktene. Den andre stien tar en time lenger, men man får enda bedre utsikt, bredere sti og mindre konkurranse om plassen. Fra stiene vil man få et utmerket overblikk over begge landsbyene i tillegg til å bivåne fosser, vingårder og olivenlunder, samt klatre opp og ned steintrapper. Stien er brattest nærmest Vernazza.

Vernazza - Corniglia

Stien mellom Vernazza og Corniglia er en av de vakreste strekningene langs Cinque Terre. Utsikten man kan nyte rett ovenfor Vernazza er overveldende og byr på mange fotomuligheter. Denne delen av stien er rimelig bratt med mange trappetrinn. Man vandrer gjennom vakre olivenlunder og kan se boliger som klamrer seg til klippene rett over havet. En spasertur mellom Vernazza og Corniglia tar vanligvis 1.5 timer. Ved ankomst til Corniglia må man klatre opp 382 trappetrinn fra togstasjonen opp til landsbyen. På toppen blir du gratulert for innsatsen av et skilt.

Sti over Corniglia

Corniglia - Manarola

Stien mellom Corniglia og Manarola er 3 kilometer lang og tar omtrent 1 time. Stien er til dels enkel, men inneholder også bratte partier med ujevnt terreng. I Corniglia må man enten gå ned eller bestige 377 trappetrinn, avhengig av hvilken retning man spaserer.

Manarola - Riomaggiore

Via dell'Amore

Stien mellom Manarola og Riomaggiore er utvilsomt den enkleste da stien er hogget inn i fjellsiden og betongbelagt. Stien er relativt flat og den eneste som kan traverseres med barnevogn eller høye hæler. Denne stien kalles Via dell’Amore, eller kjærlighetsstien og er 1 kilometer lang, og tar omtrent 15-20 minutter avhengig av hvor lenge man stopper for å ta bilder eller nyte utsikten. Mange par velger å ta med seg inngraverte hengelåser for å feste til gjerdet langs stien som symbol på kjærlighet. Stien byr på fantastiske utsikter og mange romantiske øyeblikk. Det er flere benker langs stien hvor man kan sitte og hvile eller nyte utsikten. Omtrent halveis mellom Manarola og Riomaggiore finner man en skulptur av en mann og kvinne låst sammen i et kyss. Det er populært blant par å erklære kjærligheten for hverandre foran skupturen og ta et forevigende bilde. Det kan til tider oppstå lange køer for å få tatt et fotografi ved skulpturen.

Tips om stiene

  • Stiene kan av og til stenges ved dårlig vær eller overbefolkning. Spør i nærmeste informasjonsskranke før du legger ut på tur.
  • Det anbefales å starte turen tidlig for å unngå de største folkemengdene.
  • Ha på komfortable joggesko eller annet fottøy som egner seg for lange turer i ulendt, til tider overbefolket terreng. Ikke flip-flops eller sandaler.
  • Temperaturene er mildere i april, mai, september og oktober.
  • Husk solkrem og hodeplagg!

Cinque Terre-kort

For å kunne vandre på Blue Trail i Cinque Terre er man nødt til å kjøpe et Cinque Terre-kort. Les mer om Cinque Terre-kort her.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: