Underkategorier

 

Transport

Fly til Cinque Terre

De nærmeste flyplassene til Cinque Terre er Genoa og Pisa. Fra Milano må man regne med minst 3 timers reise for å komme til Cinque Terre.

Norwegian flyr direkte til Pisa, mens SAS flyr til Genoa og Pisa via mellomlanding.

Tog til Cinque Terre

Det går regionaltog fra både Genoa og Pisa til landsbyene i Cinque Terre, men det kan ofte lønne seg å ta et tog til La Spezia (fra Pisa) eller Levanto (fra Genoa) for å få hyppigere avganger til landsbyene i Cinque Terre. De fleste tog går til Riomaggiore, Monterosso, Levanto og La Spezia, men ikke til Corniglia, Vernazza og Manarola. Her finner du en oversikt over tog og rutetabell mellom Genoa og Pisa.

Tog i Cinque Terre

Hver landsby i Cinque Terre er betjent av tog som putler seg fra stasjon til stasjon, og det tar som regel ikke mer enn 5 minutter fra landsby til landsby.

Bil

De færreste benytter seg av leiebil til Cinque Terre, da ingen av landsbyene tillater biltrafikk. Noen av landsbyene har parkeringsplasser utenfor landsbyen med tilbud om buss inn til sentrum. Hvis man kommer med bil kan det anbefales å parkere bilen ved Monterosso eller Levanto før man benytter fottøyet, tog eller ferge for å bevege seg mellom landsbyene.

Båt

Sjøveien gir et helt annet perspektiv til Cinque Terre, og man kan besøke alle landsbyene utenom Corniglia via vanntaxi eller ferge. I flere landsbyer vil man finne tilbud om vanntaxi hvis man vil ha et kort besøk til en av de andre landsbyene. I Monterosso finner man flere tilbud om båtekskursjoner og båttaxier.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: