Vernazza

Vernazza blir av mange anerkjent som den vakreste landsbyen i Italia. Den ligger sør for Monterosso og nord for Corniglia. Vernazza fikk store skader under flommen i 2011, og mye tid og iherdig arbeid har gått med til å gjenbygge landsbyen etter ødeleggelsene jordskredene forårsaket.

Vernazza

Den lille landsbyen er utvilsomt verdt et besøk med de mange vakre og fargerike bygningene som dekorerer fjellsiden. Vernazza anerkjennes som så vakker takket være de naturlige omgivelsene i havneområdet, som minner om et amfiteater, og den brosteinsbelagte gaten fra havnen og opp til de mange fargerike bygningene ved torget. På torget finnes koselige butikker, restauranter og kaféer.

Vernazza-regionen er også kjent som pestoens opphav, og olivenoljeproduksjon som er blant de beste i Italia. Vernazza var i sin tid den rikeste av landsbyene i Cinque Terre, noe de mange bygningene med vakre balkonger gjenspeiler. Landsbyen var berømt for sine snekkere, og var en gang et romersk tilholdssted.

Det er ingen biltrafikk i Vernazza, men det går en vei inn til Vernazza med en parkeringsplass rundt en kilometer nord for landsbyen. De beste måtene å ankomme Vernazza er enten til fots fra Monterosso eller Corniglia, med tog eller båt.

Hotell i Vernazza

Hotels.com har prisgaranti på hotell i Cinque Terre og Vernazza.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: