Levanto

Solfylte Levanto ligger nord for Monterosso og mellom Pisa og Genova, i enden av en dal fylt med olivenlunder, vingårder, furutrær og middelalderske landsbyer. Småbyen byr på spesielt mildt klima, en lang sandstrand, et livlig onsdagsmarked, og historiske severdigheter som kirker og et slott fra 1100-tallet. Her finnes det også en del puber. Levanto er kjent som et ypperlig sted for surfing med noen av Italias største bølger.


Foto: Michela Simoncini @ Flickr

Tempoet her er sakte og behagelig, med et mangfold av bakerier, fiskebutikker, slakterbutikker og utsalg for lokal vin i trange, koselige gater. Det finnes også fine restauranter, kafeer og iskremsjapper – deilig etter noen timer på den fine stranden, som er en sjeldenhet i dette området.

Middelalderslottet i Levanto er perfekt ivaretatt og ble bygd for å beskytte landsbyen. Annet som er verdt å se er Sant’Andrea-kirken, som viser Gotisk-Ligurisk stil fra 1300-tallet. Den står i midten av Levantos ene bydel fra 1300-tallet. Den andre bydelen stammer fra 1500-tallet og har vakre villaer og bygninger. Deler av bymurene fra 1265 står fortsatt intakt og kan vandres langs.

En sykkelsti forbinder Levanto med Bonassola i nord, og det går tog fra Levanto til Cinque Terre.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: