Riomaggiore

Riomaggiore er den sørligste landsbyen i Cinque Terre med Manarola som nærmeste landsby i nord. Landsbyen ligger mellom to bratte åser dekket av vingårder og er berømt for hvitvin, spesielt den søte vinen Sciacchetrà. 

Riomaggiore

Riomaggiore stiger opp langs åskammene med utsikt over havet og kjennetegnes av de typiske steinhusene med fargerike fasader og skifertak. Byen har en liten havn hvor man kan ta ferge videre til andre landsbyer. På sørsiden av havnen finner man en trapp som leder til Fossola-stranden, den eneste stranden i Riomaggiore. Den lille stranden er et perfekt sted å nyte de vakre solnedgangene fra. Vest for Fossola-stranden finnes en sti som leder til Torre Guardiola, hvor man kan observere fugler og flora fra et bygg fra andre verdenskrig.

Riomaggiore har flere severdige monumenter, blant annet San Giovanni Battista, en vakker gotisk kirke fra 1340, l’Oratorio di Santa Maria Assunta hvor man finner en treskulptur av Madonna (Maria) fra 1300-tallet. Den dominerende skikkelsen i byen dog er utvilsomt Castello (festningen) som ble påbegynt i 1260.

I Riomaggiore begynner Via dell’Amore-stien som leder til Manarola.

Hotell i Riomaggiore

Hotels.com har prisgaranti på hotell i Riomaggiore og Cinque Terre

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: