Corniglia

Landsbyen Corniglia skiller seg fra de andre landsbyene i Cinque Terre ved at den ligger høyt over vannet. Corniglia ligger på en høy odde rundt 100 meter over havet med bratte klipper. Man kan derfor ikke nå Corniglia fra sjøveien, men Corniglia har en togstasjon. For å nå Corniglia til fots må man begi seg utpå 377 trappetrinn på kryss og tvers opp til byen.

Corniglia

Corniglia byr på utrolige utsikter fra høyden. I enden av Via Fieschi finner man terassen Santa Maria Belvedere som gir utsikt til de fire andre landsbyene i Cinque Terre, Monterosso og Vernazza på den ene siden og Manarola og Riomaggiore på den andre siden. Terassen har fått navn etter en kirke som sto på plassen tidligere. Langs Via Fieschi finner man også hovedtorget Largo Taragio hvor flere trivelige kaféer byr på sitteplasser plassert i skyggen av vakre trær. Å spasere gjennom de trange gatene i Cornglia er en opplevelse i seg selv. De ultratrange gatene føles som en labyrint med de fargerike gule og oransje husene som vegger.

Corniglia er en gammel romersk landsby som nå har landbruksstatus, og er omringet av vingårder fra tre sider. Husene i Corniglia er lavere enn i de andre landsbyene, og hele landsbyen ligger langs hovedgaten Via Fieschi.

Severdigheter i Corniglia

Et besøk til San Pietro kirken fra 1334 er sterkt anbefalt, og er den største severdigheten i Corniglia. Kirken er bygget i gotisk-genovesisk stil. Corniglia har også et lite hovedtorg kalt Largo Taragio.

Den 29. juni kan man delta i feiringen San Pietro e Paolo i Corniglia.

Hotell i Corniglia

Hotels.com har prisgaranti på hotell i Corniglia og Cinque Terre

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: