Portovenere

Portovenere er en småby på kysten sør for Cinque Terre, kjent for billedskjønne gamle slott og hus, kirker og øyer. De høye, fargerike husene bak bybukta er bygd som et fort, og kan minne om husene i Cinque Terre. Langs sjøen ligger en livlig promenade. Portovenere står på verdensarvlisten.


Foto: roger kolly @ Flickr 

Det første som møter besøkende til Portovenere er San Pietro-kirken med en liten borg ved siden av. Herfra kan du se helt mot Cinque Terre. I den nederste delen av gulvet kan du se restene av et eldgammelt romertempel, og det antas at San Pietro er bygd på et tempel til ære for Venus, som småbyens navn kommer av.

Doria-slottet er en annen populær severdighet som ble bygd mellom 1200- og 1500-tallet og ligger på toppen av småbyen. Fra slottet ser du over byen og San Pietro. San Lorenzo-kirken fra 1200-tallet er også en populær attraksjon, så vel som byens sentrum fra middelalderen. Langs den smale hovedgaten finner man restauranter og butikker.

Portovenere er også kjent for naturlige sjøhuler. Den engelske poeten Lord Byron forelsket seg i en hule i Portovenere som nå er oppkalt etter ham. Hulen ligger i den ene enden av strandpromenaden i Portovenere, som er spekket med sjømatrestauranter og barer.

Du kan velge mellom buss, bil, båt eller å spasere for å besøke Portovenere. Merk at det er vanskelig å finne parkeringsplass om sommeren.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: