La Spezia

La Spezia ligger en 10-minutters togtur fra Riomaggiore, og brukes ofte som base for besøkende til Cinque Terre. Blant attraksjonene i La Spezia har man San Giorgio-slottet fra 1262. Byen rommer i tillegg Italias største marinebase, interessante museer, en strand, flotte bygninger og hager, samt noen gode restauranter som til sammen er verdt en dagstur.


Foto: SteveR- @ Flickr

La Spezia domineres av havnen og gamlebyen med trange gater. De fleste attraksjoner ligger i sentrum, og kan besøkes til fots. Blant annet finnes det et museum for moderne kunst, kirker fra 13- og 1600-tallet, en katedral fra 1975 og et bymuseum.

Se spesielt Museo Tecnico Navale, et museum med en mengde marinerelaterte gjenstander som vitner om byens strategiske viktighet for den italienske marinen.

La Spezia har også mange gode restauranter, kafeer og andre spisesteder som serverer lokal, regional og internasjonal mat. Shopping er bedre i La Spezia enn i Cinque Terre, med klesbutikker og fargerike markeder. I gamlebyen får man kjøpt keramikk og terracotta.

19 mars åpner marinebasen, som ellers er stengt, i feiring for St. Josef, og havnen og gatenes fylles med et travelt marked.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: