Manarola

Manarola er den eldste, og en av de mest sjarmerende og romantiske av landsbyene i Cinque Terre. Landsbyen ligger på en klippe 70 meter over havet og har en liten havn med båtrampe og mange bygninger i alle verdens farger vendt mot sjøen. Manarola har ingen strand, men har gode muligheter for svømming og stuping fra steinene. Det er lagt ut en badestige for de som ønsker å svømme.

Manarola

Havneområdet i Manarola er spesielt vakkert med en steinpromenade og et torg som gir utsikt over havnen. På torget kan man nyte gode måltider i fiskerestauranter og kaféer. Stien til Corniglia begynner ved nordsiden av havnen.

Landsbyen er bygget opp langs en bratt bakke som de fleste andre i Cinque Terre. Hvis man følger den bratte hovedgaten Via Discovolo til toppen finner man torget Piazza Papa Innocenzo IV og San Lorenzo-kirken. Bak klokketårnet ved kirken kan man oppleve en flott utsikt over Manarola. Langs veien kan man også se det store gamle møllehjulet Magna Roea som Manarola skal være oppkalt etter.

San Lorenzo-kirken er det viktigste monumentet i Manarola. Kirken ble bygget i 1338 i gotisk og genovesisk stil. I Manarola finner man også et lite museum dedikert til vinproduksjonen i området.

Fargerike bygninger i Manarola

Via dell’Amore

Stien mellom Manarola og Riomaggiore er den letteste av alle stiene i Cinque Terre. Stien er relativt flat, og er hogget inn i fjellsiden. Den tusen meter lange stien tar omtrent 20 minutter og er kjent som kjærlighetsstien. Les mer om de forskjellige stiene og vandring i Cinque Terre her.

Hotell Manarola

Hotels.com har prisgaranti på hotell i Manarola og Cinque Terre.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: